Forgalomtechnika mindenkinek

Kevésbé járatos a forgalomtechnika világában?  Szeretne többet megtudni az egyes forgalmi szituációk megoldásairól?

A közlekedésbiztonság növelése érdekében  digitális ajánlásgyűjteményt dolgoztunk ki, amelyet szakmai honlapunkon mindenki számára elérhetővé tettünk.  A www.forgalomszabalyozas.hu oldalon komplett forgalomtechnikai javaslatokat talál az egyes forgalmi szituációk kialakítására vonatkozóan.

Az egyes forgalmi helyzeteket ábrákon keresztül mutatjuk be, melyekhez feltüntetjük:

•  A kivitelezéshez szükséges forgalomtechnikai eszközöket (útburkolati jeleket, jelzőtáblákat, jelzőlámpás szabályozásokat, változtatható jelzéstartalmú jelzőtáblákat stb..

• Ismertetjük azon speciális eszközöket, melyekkel a jelzések még hangsúlyosabbá  tehetők, a közlekedésben résztvevők figyelme még inkább felkelthető, fenntartható.

• Mennyiségi kiírást készítünk.

• Bemutatjuk a vonatkozó jogszabályokat és Útügyi Műszaki Előírásokat.

A megoldási javaslatok között valamennyi geometriai és forgalmi szituáció szerepel, amely esetekben a közút kezelőjének forgalomszabályozási kötelezettsége van. Ezek az ajánlások az alapeseteket tartalmazzák, amelyek az adott helyszínek tényleges geometriai és forgalmi adataira is adaptálhatók.

Kiknek ajánljuk?


Ajánlásgyűjteményünkben hasznos információkhoz juthatnak a közutak vagy közforgalom elől el nem zárt utak tulajdonosai és kezelői, akiknek törvény által meghatározott módon joga és kötelessége az utak forgalomszabályozása és annak folyamatos figyelemmel kísérése.
Kiemelten fontosnak tartjuk a városok, falvak területén a közlekedésbiztonság növelését, a balesetveszélyes területek felszámolását, melynek érdekében naprakész szakmai segítséget, megoldási javaslatokat szeretnénk ajánlani az önkormányzatok, gazdálkodó szervezetek, lakóközösségek számára is.

www.forgalomszabalyozas.hu

forgalomtechnika forgalomtechnika
 
forgalomtechnika