Legyen minden nap a kulturált közlekedés napja!

A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából szervezett rendezvény sorozathoz társaságunk egy a városunkban lévő gyalogos átkelőhely közlekedésbiztonságát növelő forgalomtechnikai jelzések kihelyezésével csatlakozott.

A gyalogos átkelőhely a közúti közlekedésben az a hely, ahol az autósoknak, kerékpárosoknak és gyalogosoknak egyaránt egymásra és önmagára kiemelten odafigyelő, toleráns, partnerségen alapuló közlekedési magatartást kell tanúsítania.

A gyalogos átkelőhely fokozott figyelemmel való megközelítése érdekében u.n DG háttérfóliával ellátott közúti jelzőtáblát, és a gyalogos átkelőhely piros színnel való kiemelését alkalmaztuk. Mindezeken túl már a gyalogos átkelőhely előtt az útburkolaton elhelyezett színes gyalogos átkelőhely veszélyre figyelmeztető piktogrammal hívjuk fel a gépjárművezetők figyelmét a közelgő fokozott veszélyre.
A forgalomtechnika eszközeivel szeretnénk az év minden napján a közlekedésben résztvevőket segíteni a toleráns, partnerségen alapuló biztonságos közlekedésben.